07 de novembre 2008

Comunicat: Catalunya Acció dóna l'enhorabona al senador Obama per l'assoliment de la Presidència dels EUA

Barack Obama Catalunya Acció felicita al poble nordamericà per la qualitat democràtica de tot el procés electoral finalitzat ahir amb la brillant elecció del senador demòcrata Barack Obama com a nou futur president de la seva nació.

Els dos principals aspirants han demostrat ser fidels als valors que han inspirat sempre la democràcia nordamericana des de el seu naixement. Cal destacar l’elegància del candidat republicà John McCain quan, en plena campanya electoral, va aturar radicalment i en públic les insídies dels seus propis seguidors contra el seu rival demòcrata. Sense oblidar l’emotiu discurs pronunciat desprès de la seva derrota on, textualment, va dir als seus votants que “ara, el senador Obama, és el vostre líder!”. Amb aquestes paraules ha demostrat una vegada més que la grandesa d’una nació no es deu a la força del seus exèrcits, sinó a la grandesa d’homes com ell.

Respecte a Obama, volem recordar que ara fa dos anys i mig, el columnista de la revista Time, Joe Klein, escrivia que la decadència de les institucions democràtiques als EE.UU i la caiguda de l’interés per la política en aquell país es devia fonamentalment a la manca d’eloqüència dels homes públics. Es veu que els nordamericans no deuen ser tan passarells i tan incultes com massa sovint ens els volen presentar molts mitjans de comunicació de casa nostra i han començat a posar-hi remei. Així, han triat aclaparadorament un home del qual tothom en destaca la seva gran capacitat oratòria. La victòria de Barack Obama ha estat la victòria de la paraula i ha fet realitat una vegada més aquells mots del gran polític txec que fou Václav Havel: “La paraula pot sacsejar tots els aparells de poder, la paraula té un poder més gran que deu divisions”.

Avui, a Catalunya, tothom lloa les grans capacitats del que serà nou president de la primera potència mundial. Ara és fàcil i no representa cap compromís. Però hem de dir que fa més d’un any, de les facultats del senador d’Illinois, quan era gairebé un desconegut entre nosaltres, pocs en van parlar tret de Catalunya Acció. Així, el 28 de setembre del 2007, en un article intitulat “Barack Obama” publicat als setmanaris “El Vallenc” i “La Nova Conca” així com en la web de Catalunya Acció, el nostre President Executiu, el Sr. Santiago Espot, ja va pronosticar les grans possibilitats d’aquest dirigent polític que ara ocuparà la Casa Blanca.

Ens congratulem, doncs, que el poble nordamericà hagi iniciat una nova etapa que els haurà de portar a resoldre els grans reptes que avui preocupen la seva nació. Estem convençuts que encararan amb fermesa i determinació les seves il.lusions i esperançes. Endavant i enhorabona, Senador Obama !

Catalunya Acció
7 de novembre del 2008
CATACCIO_Blog

Ni oblidem ni perdonem

Etiquetes

Arxiu del blog