26 de juliol 2010

Comunicat: Valoració de la iniciativa Solidaritat Catalana per la Independència

Davant la crida a crear la Solidaritat Catalana per la Independència el passat 20 de juliol per part del Sr. Joan Laporta (expresident del F.C. Barcelona i promotor del partit Democràcia Catalana), pel Sr. Alfons López Tena (jurista i militant de Convergència Democràtica de Catalunya) i pel Sr. Uriel Bertran (diputat per Esquerra),

  1. Catalunya Acció valora positivament l’aparició d’aquesta iniciativa que està en línia amb l’estratègia i propostes que Catalunya Acció ve desenvolupant des de la seva fundació l’any 2004, en el sentit d’auspiciar la unió patriòtica dels catalans en forma de gran coalició electoral com a única forma possible d’obtenir una victòria rotunda de l’independentisme a les eleccions al Parlament del Principat de Catalunya.

  2. Davant la desorientació que provoca entre molts independentistes l’aparició de noves iniciatives, volem constatar que l’existència de diverses propostes electorals a favor de la independència com Reagrupament, Solidaritat Catalana per la Independència i la Conferència Nacional del Sobiranisme (impulsada pels insignes Moisès Broggi, Joan Blanch, Oriol Domènech, Agustí Bassols, Heribert Barrera i Antoni M. Badia, per tal d’aconseguir una candidatura unitària transversal), no és símptoma de dispersió i desorientació de l’independentisme, ans al contrari, són elements imprescindibles de clarificació i consolidació de l’escenari polític independentista previs a la construcció d’aquesta Gran Coalició per a la Independència que reculli el clam popular per la llibertat nacional.

  3. Requerim al Sr. Joan Carretero i al Sr. Joan Laporta, com a elements determinants per tal que aquesta coalició sigui possible o impossible, que els propers dies facin tot l'esforç necessari per tal de resoldre les seves diferències i arribar a un acord entre ells, ja que pel seu pes específic actual tenen a les seves mans el poder de facilitar o impedir la creació d'aquesta Gran Coalició entre les diverses propostes electorals a favor de la independència que projecti unitat i victòria als centenars de milers de votants independentistes que ho estan reclamant.

  4. L’actual context internacional, amb el darrer aval de la Cort Internacional de Justícia sobre la legalitat de les declaracions unilaterals d’independència, obre una oportunitat històrica per a la nació catalana i, per tant, força encara més els líders independentistes a estar a l’alçada de les circumstàncies i no defraudar l’anhel d’independència del poble català.

  5. Catalunya Acció manté el compromís que va adquirir des de la seva la seva fundació de promoure i col·laborar en la construcció d’aquesta Gran Coalició per a la Independència com a factor clau en l’estratègia d’assolir la independència de la nació catalana. Per aquest mateix compromís, Catalunya Acció es mantindrà amatent i serà un vigilant permanent per tal que elements arribistes, oportunistes o quintacolumnistes, sempre presents en tota activitat política, no desvirtuïn ni manipulin aquest projecte de coalició.

Catalunya Acció
Barcelona, 26 de juliol del 2010
http://www.catalunyaaccio.org/

Ni oblidem ni perdonem

Etiquetes