09 d’agost 2013

Comunicat: Catalunya Acció suggereix al president Artur Mas que convidi el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, als actes oficials del proper 11 de setembre

Gibraltar_01 Catalunya Acció suggereix al president Artur Mas que convidi el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, als actes oficials del proper 11 de setembre a Barcelona per tal d’homenatjar els catalans que van participar el 1704 en la presa de l’actual territori britànic.

Aquest any es commemoren els 300 anys del Tractat d’Utrech pel qual Gibraltar va passar a sobirania britànica i Catalunya va perdre les seves llibertats. Però no podem oblidar que l’actuació catalana va ser decisiva per tal que el penyal sigui avui territori britànic. L’any 1704, un batalló de 350 catalans comandats pel general Basset va conquerir la platja encara avui anomenada “Catalan Bay”, en record d’aquella actuació que va permetre el desembarcament de l’expedició austriacista i la conquesta de Gibraltar.

És per això que aquest 11 de setembre del 2013, i comptant amb la presència de la màxima autoritat gribaltarenca, seria el millor escenari possible per a fer un homenatge nacional i patriòtic a aquells catalans que van col·laborar heroicament a que avui el poble de Gibraltar gaudeixi de la seva condició de territori britànic, que és el que volen els seus ciutadans. No podem oblidar que la presa de Gibraltar el 1704 s’emmarca dins el conflicte polític i militar que va acabar amb les llibertats de Catalunya i que el nostre govern vol rememorar a través del Tricentenari 1714-2014.

Tres segles més tard, catalans i gibraltarenys encara hem de patir les ínfules imperials espanyoles. Ens continuen dient, als uns i als altres, que la nostra terra és seva i que no tenim cap dret per a decidir el que volem ser. Exactament igual com en els temps de Felip V. Amb tot, Gibraltar, gràcies a la seva condició de territori britànic, pot continuar mantenint el seu status actual davant les barroeres amenaces del govern espanyol. No és aquest el cas de Catalunya que només depenem de nosaltres mateixos i de les possibles aliances internacionals que puguem bastir en el futur. La invitació del nostre govern a Fabian Picardo seria, indiscutiblement, una bona pedra de toc per tal de començar a fer efectives aquestes indispensables complicitats per a arribar a la independència de Catalunya.

En els dies vinents Catalunya Acció farà arribar per escrit al president Mas aquesta proposta de forma detallada.

Catalunya Acció
Barcelona, 9 d’agost del 2013

Ni oblidem ni perdonem

Etiquetes

Arxiu del blog