27 de gener 2011

Comunicat: Catalunya Acció exigeix per aquest diumenge la restitució de l’estàtua de la República (1934) a la Diagonal de Barcelona en el lloc de la franquista, i també canviar el nom de la Pça. Joan Carles I pel de República Catalana

Aquest diumenge 30 de gener es retirarà l’estàtua franquista de l’actual Pça. Joan Carles I on ha romàs durant més de 35 anys desprès de la mort del dictador, i sense que cap govern municipal del cap i casal de Catalunya de l’anomenada “democràcia” hagi tingut la dignitat i la decència de fer-ho abans. Hem hagut d’esperar l’aplicació de la madrilenya “Ley de la memoria historica” per poder perdre de vista aquest monument feixista. Això demostra que, fins i tot les estàtues, ens les posen i ens les treuen quan a Espanya l’interessa.

Des de Catalunya Acció, i aprofitant la retirada de l’estàtua franquista, exigim al nostre consistori la restitució de l’estàtua de la República (i que ara es troba a la Pça. Llucmajor de Nou Barris) obra de l’escultor Josep Viladomat i Massanas qui, fins i tot, durant la Guerra del 36 al 39 es va allistar a l’exèrcit republicà i va lluitar al front de Madrid. Tanmateix, també exigim al govern municipal de la nostra ciutat que esborri del pedestal del monòlit de la plaça l’escut borbònic que volen deixar-hi; així com, i per tal de restituir l’honor i la dignitat de la capital de Catalunya, que canviï el nom actual de la Pça. Joan Carles I (nom no gens arrelat en la societat barcelonina) pel de Pça. de la República Catalana.

Barcelona, 27 de gener de 2011

Ni oblidem ni perdonem

Etiquetes

Arxiu del blog