12 de maig 2009

Manifest "Una nació, una selecció"

logoesait
 
CATACCIÓ Color

MANIFEST

UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ

Davant la final de la Copa del Rei que es jugarà el dia 13 de maig a València entre els equips de futbol del Barça i l’Athletic, volem manifestar el següent:

  1. Catalunya i Euskal Herria són nacions amb dret a tenir seleccions esportives pròpies per a competir oficialment en campionats internacionals.
  1. Els estats francès i espanyol impedeixen exercir la sobirania esportiva que a Catalunya i a Euskal Herria els correspon com a nacions.
  1. Reivindiquem novament el dret que en general els correspon a tots els esportistes catalans i bascos, i en aquesta ocasió, en particular, als futbolistes d’ambdues nacionalitats, a optar en igualtat de condicions per la seva pròpia selecció a l’hora de participar en esdevenimens vents internacionals.
  1. En el marc de la final de la Copa del Rei, tenint en compte que serà presidida pel màxim representant de l’estat espanyol, fem una crida a les aficions del Barça i de l’Athletic per a què converteixin aquesta final en un marc de reivindicació, i concretament per a què, aprofitant la difusió de l’himne oficial d’un dels estats que impedeixen a les nostres nacions ser oficials, donin l’esquena i manifestin sorollosament la seva disconformitat envers la política de negació de l’estat espanyol en aquesta qüestió.
  1. Animem les aficions basca i catalana a gaudir de la final de la Copa, recolzant els seus equips amb esportivitat i sana rivalitat.

Annex. Amb motiu d’aquesta final, ESAIT té previst de portar als carrers de Bilbo la reivindicació de l’oficialitat de la selecció d’Euskal Herria.

GORA EUSKAL HERRIA !! VISCA CATALUNYA !!

Ni oblidem ni perdonem

Etiquetes

Arxiu del blog